LED-verlichting zorgt voor betere prestaties in het onderwijs

Thorlux-Toepassing-Klaslokaal-2021

Goede verlichting voor concentratie, welzijn en prestaties

Goede verlichting is van groot belang in scholen. Het bevordert de concentratie en de prestaties, maar zorgt wanneer de verlichting het dagritme volgt ook voor meer gezondheid. Verlichting op scholen gaat dan ook over gezondheid en welzijn. Daglicht is in dit verband altijd de primaire bron. Dit zal moeten worden aangevuld met LED-verlichting die er voor zorgt dat het daglicht wordt gevolgd. LED-verlichting draagt bovendien bij aan het verkleinen van het energieverbruik en het terugdringen van de CO₂-footprint. Thorlux Nederland heeft een totaaloplossing voor het onderwijs, zowel in klaslokalen, als gangen en aula's.

Neem contact met ons op
website_on_devices

Licht wanneer nodig met het SmartScan regelsysteem

SmartScan is het meeste flexibele lichtregelsysteem in zijn klasse. Is er veel invallend daglicht dan dimt de verlichting. Wordt een ruimte niet gebruikt, dan zal het licht automatisch uitgaan. Het systeem zorgt voor extra lage beheerskosten omdat met dit systeem het energieverbruik en de volledige operationele statusinformatie, inclusief noodverlichting, gemonitord kan worden voor zowel de standaard- als de noodverlichtingsarmaturen. De informatie is inzichtelijk via een webbased portal dat u overal op uw computer, laptop, tablet of smartphone kunt bekijken. 

  • Altijd minimaal de juiste hoeveelheid licht in lokalen aanwezig
  • Autonoom werkend lichtregelsysteem, geen schakelaars op de wand nodig
  • Per ruimte programmeerbaar op daglicht en aan- en afwezigheid
  • 100% detectie doordat alle armaturen zijn voorzien van een sensor
  • Draadloos koppelbaar, geen extra bekabeling nodig (230 V only)
  • Monitoring via gateway, incl. noodverlichtingsrapportage
  • Energiebesparing door individueel terugdimmen van lichtoutput per armatuur

 

Thorlux-klaslokaal-4

LED-verlichting voor klaslokalen

Goede verlichting in het klaslokaal ‘beweegt’ mee met de daglichtcondities. Het zorgt ervoor dat leerlingen minder vermoeid raken en zich beter kunnen concentreren. Lightronics heeft tal van LED-armaturen die geschikt zijn voor toepassing in het lokaal en die door middel van het SmartScan lichtregelsysteem precies de juiste hoeveelheid licht brengen waar nodig. Daarnaast, zeker nu het gebruik van laptops in de klas toeneemt, is het ook van belang dat reflectie wordt tegengegaan.

Thorlux-sporthal

LED-verlichting voor sportzalen

De Europese Unie heeft normen gesteld voor luxwaarden in onder ander gymzalen en sporthallen. Deze NEN-EN 12464-1:2011 schrijft onder meer voor gymzalen een luxwaarde van 300. Bij sporthallen is dat 500. De norm bepaalt de minimale sterkte en het lichtbeeld. Een van de oplossingen van Thorlux Nederland is de Solow LED-armatuur. Deze is ontworpen om een egaal lichtbeeld te creëren en tegelijkertijd de energie- en onderhoudskosten tot een minimum te beperken. Wij maken graag een lichtadvies op maat. 

thorlux-armatuur-clara-90

Clara 90

Clara 90 is geschikt voor gangen, trappenhuizen, ontvangstruimtes, vergaderruimten en open kantoren. Het kleinste lid van de Clara-familie biedt een compacte en elegante, verticale verlichtingsoplossing.

Lumenbereik: 755 - 1315
RA-waarde: > 80
Bekijk armatuur
thorlux-armatuur-cobalt

Cobalt

Cobalt is geschikt als decoratieve buitenverlichting en binnenverlichting in scholen, ziekenhuizen en winkels. Cobalt kan worden uitgerust met vier verschillende afdekramen, waardoor met één basisvorm een afwisselend beeld kan worden gecreëerd.

Lumenbereik: 855 - 2070
Lichtprofielen: Asymmetrisch
RA-waarde: > 80
Bekijk armatuur
thorlux-armatuur-g3

G3

De G3 biedt efficiënte verlichting in kantoren, gangen, ontvangstruimtes, toiletten en winkelruimtes. De energiezuinige G3 kan worden gecombineerd met frosted voorzetglas, lichtgroene glazen rand en een slagvaste polycarbonaat afscherming.

Lumenbereik: 925 - 2790
Lichtprofielen: Rondstralend
RA-waarde: > 80
Bekijk armatuur
Thorlux-armatuur-kanby-evo

Kanby Evo

De Kanby Evo is ontworpen voor snelle installatie. Alle uitvoeringen hebben standaard aan beide kanten een kabelingang. Het LED-armatuur is bijzonder geschikt voor ziekenhuizen, scholen en sociale huisvesting.

Lumenbereik: 2190 - 6510
RA-waarde: > 80
Bekijk armatuur
thorlux-armatuur-ovix

Ovix

Ovix is een rond opbouwarmatuur met een uitstekende zijdelingse lichtverdeling voor verlichting in de woonomgeving. Het armatuur creëert een bijzonder lichtbeeld door een indirecte lichtbron. Het licht wordt in meerdere richtingen gereflecteerd.

Lumenbereik: 1665 - 3685
Lichtprofielen: Rondstralend
RA-waarde: > 80
Bekijk armatuur
Thorlux-armatuur-r4

R4

De R4 is een vierkante inbouwspot met randverlichting, waardoor de LED’s niet zichtbaar zijn. R4 is geschikt voor studentenhuisvesting, gezondheidszorg en algemeen gebruik en in verschillende varianten leverbaar: opaal, opaal halo en low glare.

Lumenbereik: 900 - 2095
Lichtprofielen: Symmetrisch
RA-waarde: > 80
Bekijk armatuur

Meer weten over slimme lichtoplossingen voor het onderwijs?

Wij adviseren u graag! Vraag een gratis lichtplan aan.
Thorlux
Lichtoplossingen voor Industrie, Utiliteit en Kantoor
Thorlux