LED-oplossingen voor de voedselverwerkende industrie

Thorlux-case-heijs-food-group-5

LED-verlichting van Thorlux heeft een positieve invloed op de productiviteit en veiligheid in de voedselverwerkende industrie. De Thorlux LED-technologie en slimme verlichtingssystemen maken het mogelijk om het licht op de juiste plek te realiseren, het energieverbruik drastisch te verminderen en onderhoud te beperken. De armaturen zijn bestand tegen lage en hoge temperaturen en hebben een glad oppervlak waardoor reiniging eenvoudig is.

Wij brengen vrijblijvend uw verlichting in kaart en berekenen uw voordeel!

OFFERTE AANVRAGEN
Thorlux-case-heijs-food-group-3

Voedselverwerkende industrie sterk groeiend

Uit onderzoek blijkt dat het aantal bedrijven in de voedselverwerkende industrie toeneemt. Qua investeringen in research en development is Nederland wereldwijd koploper. Door innovatie wordt steeds ingespeeld op trends. De industrie zet vooral in op gemak, gezond en verantwoord.

Net als alle andere industrieën staat de voedselverwerkende industrie voor een transitie naar minder en bewuster energieverbruik. Enerzijds vanuit duurzame initiatieven, anderzijds omdat bijvoorbeeld de Wet Milieubeheer bedrijven die meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas per jaar gebruiken, verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen die binnen vijf jaar terugverdiend kunnen worden. Bovenop Europese doelstellingen hebben bedrijven, overheden en NGO’s in het Energieakkoord de ambitieuze doelstelling afgesproken om in 2050 CO₂-neutraal te worden. Een van de kernpunten is de transitie van fossiele energie naar duurzame energie, maar ook verdere digitalisering, mondialisering en circulaire economie.

Thorlux draagt bij aan gezond & voedselveilig werken met LED-verlichting

Thorlux-case-heijs-food-group-1

In de voedselverwerkende industrie is licht een belangrijke factor in de voedselveiligheid. Goed zicht op het proces, sluit fouten uit en is bovendien prettiger voor medewerkers om in te werken. Onze LED-verlichtingsoplossingen creëren een egaal lichtbeeld en de juiste atmosfeer voor productiewerk. Door het toepassen van LED-verlichting wordt bovendien energie bespaard (tot 95%), de CO₂-footprint verlaagd en worden lagere exploitatiekosten gerealiseerd.

Tevens maakt de LED-verlichting het mogelijk om met minder armaturen dan in een conventionele bestaande situatie (veelal 36 of 58 W), het juiste verlichtingsniveau aan te brengen. In met name hoge productiehallen kan dat leiden tot een reductie van het aantal armaturen tot wel 75%. Dit betekent een efficiënter facilitair beheer. Om de efficiency te verhogen kan slim beheer aan de oplossing worden toegevoegd.

Thorlux-Tieltjes-Precions-Parts-20190207_0015

Thorlux LED-verlichting voor de voedselverwerkende industrie

 • Tot 95% energiebesparing
 • Voldoet aan de HACCP-normen
 • Warmte en vochtbestendig
 • Minder armaturen nodig
 • Minder onderhoud
 • Lage exploitatiekosten

Thorlux draagt bij aan het behalen van de doelen met slimme LED-verlichting

240_2017_Wilmink_Valkenswaard_Solow_Xled_050

Wie meer wil besparen kiest voor SmartScan: het meeste flexibele lichtregelsysteem in zijn klasse. Met dit systeem kan het energieverbruik en de volledige operationele statusinformatie gemonitord (tot een hoogte van 18 meter) worden voor zowel de standaard- als de noodverlichtingsarmaturen. De informatie is inzichtelijk via een webbased portal dat u overal op uw computer, laptop, tablet of smartphone kunt bekijken. Met een overzichtelijke gebruikersinterface heeft u een overzicht over uw energieverbruik, de prestaties en de operationele status van uw verlichtingsarmaturen.

 • Altijd minimaal de juiste hoeveelheid licht op werkvlak aanwezig
 • Autonoom werkend lichtregelsysteem, geen schakelaars op de wand nodig
 • Per ruimte programmeerbaar op daglicht en aan- en afwezigheid
 • 100% detectie doordat alle armaturen zijn voorzien van een sensor
 • Draadloos koppelbaar, geen extra bekabeling nodig (230 V only)
 • Monitoring via gateway, incl. noodverlichtingsrapportage
 • Energiebesparing door individueel terugdimmen van lichtoutput per armatuur
thorlux-armatuur-a-line

A-Line

Het warmte- en vochtbestendige armatuur A-Line is bijzonder geschikt als fabrieksverlichting en in productieruimtes, groothandels en opslagruimtes. Het LED-armatuur is bestand tegen hoge omgevingstemperaturen tot 50 graden.

Lumenbereik: 6355 - 9065
RA-waarde: Niet van toepassing
Bekijk armatuur
thorlux-armatuur-a-line-pro-smart

A-Line Pro

De A-Line Pro is geschikt voor veeleisende (productie)omgevingen. A-Line Pro voldoet aan de HACCP-normen voor ruimtes waar strenge hygiëne-eisen gelden, zoals de voedingsindustrie, en toepassingen waar slagvastheid vereist is, zoals parkeergarages.

Lumenbereik: 2965 - 18025
Lichtprofielen: Breedstralend, Diepstralend
RA-waarde: > 80
Bekijk armatuur
thorlux-armatuur-cleanline

Cleanline

Cleanline is een LED-inbouwarmatuur dat voldoet aan de classificaties voor cleanrooms. Het armatuur is geschikt voor ruimtes waar hygiëne belangrijk is, zoals medische ruimten, industriële procesruimten en plekken waar voedsel wordt bereid.

Lumenbereik: 1340 - 4490
Lichtprofielen: Asymmetrisch, Diepstralend, Symmetrisch
RA-waarde: > 80
Bekijk armatuur
thorlux-armatuur-comboseal

Comboseal

Het Comboseal LED-armatuur is geschikt voor de meest veeleisende industriële omgevingen. Comboseal is ontworpen om te presteren in extreme omstandigheden. Het armatuur is geschikt voor omgevingstemperaturen van -40 0C tot 60 0C.

Lumenbereik: 10255 - 20070
Lichtprofielen: Symmetrisch
RA-waarde: > 80
Bekijk armatuur
Thorlux-armatuur-tau

Tau

TAU is geschikt voor installatie in ruimtes die schoon en steriel moeten zijn. Het LED-inbouwarmatuur voorziet in een egaal lichtbeeld en is zo ontworpen dat het plafond intact blijft als de kap is verwijderd.

Lichtprofielen: Symmetrisch
RA-waarde: > 80
Bekijk armatuur
Thorlux-case-heijs-food-group-2
Heijs Food Group, Hoogeveen

Heijs Food Group

Om aan strenge wet- en regelgeving binnen de food-industrie te kunnen voldoen, hebben wij in samenwerking met producenten en leveranciers binnen de food-industrie het A-Line armatuur ontwikkeld.

Bekijk case

Wilt u ook de juiste LED-verlichting? Neem dan contact met ons op

bram-dieltjens

Bram Dieltjens
Accountmanager
b.dieltjens@thorlux-nederland.nl
06 50 69 76 03

Thorlux
Lichtoplossingen voor Industrie, Utiliteit en Kantoor
Thorlux