LED-oplossingen voor de maakindustrie

240_2017_Wilmink_Valkenswaard_Solow_Xled_010

LED-verlichting van Thorlux heeft een positieve invloed op de productiviteit en veiligheid bij de verwerking van materialen tot nieuwe producten. Thorlux maakt een goed uitgewerkt lichtplan dat resulteert in een egaal lichtbeeld dat het risico op faalkosten minimaliseert. Ook is het mogelijk om het juiste verlichtingsniveau te bereiken met minder armaturen dan met armaturen met conventionele lichtbronnen. LED-armaturen van Thorlux combineren bovendien energiebesparing met efficiency door toepassing van slimme verlichtingssystemen. U bespaart energie, verkleint de CO2-footprint en verlaagt de exploitatiekosten.

Wij brengen vrijblijvend uw verlichting in kaart en berekenen uw voordeel!

OFFERTE AANVRAGEN
Thorlux-maakindustrie-Vanmac-31012021-0011

Maakindustrie belangrijk voor economie

In Nederland beslaat de (maak)industrie een significant deel van de economie. De eisen die aan de maakindustrie worden gesteld, worden steeds hoger. Niet alleen op het gebied van productkwaliteit, snelheid van leveren en flexibiliteit, maar ook als het gaat om de milieueisen en energiebeheer.

Zo verplicht de Wet Milieubeheer bedrijven die meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas per jaar gebruiken, om energiebesparende maatregelen te nemen die binnen vijf jaar terugverdiend kunnen worden. Bovenop Europese doelstellingen hebben bedrijven, overheden en NGO’s in het Energieakkoord de ambitieuze doelstelling afgesproken om in 2050 CO₂-neutraal te worden. Een van de kernpunten is de transitie van fossiele energie naar duurzame energie, maar ook verdere digitalisering, mondialisering en circulaire economie.

Thorlux draagt bij aan gezond & veilig werken met LED-verlichting

240_2017_Wilmink_Valkenswaard_Thoroproof_001

In de industrie is licht een belangrijke factor voor de veiligheid op de werkvloer en leidt onvoldoende licht ook tot fouten en een lagere productiviteit. Denk aan donkere paden of traptreden, of een machine die niet goed zichtbaar is. Onderzoek wijst bovendien uit dat licht ons bioritme stimuleert. Onze LED-verlichtingsoplossingen creëren een egaal lichtbeeld en de juiste atmosfeer voor productiewerk. Door het toepassen van LED-verlichting wordt bovendien energie bespaard (tot 95%), de CO₂ footprint verlaagd en worden lagere exploitatiekosten gerealiseerd.

Tevens maakt de LED-verlichting het mogelijk om met minder armaturen dan in een conventionele bestaande situatie (veelal 36 of 58 W), het juiste verlichtingsniveau aan te brengen. In met name hoge productiehallen kan dat leiden tot een reductie van het aantal armaturen tot wel 75%. Dit betekent een efficiënter facilitair beheer. Om de efficiency te verhogen kan slim beheer aan de oplossing worden toegevoegd.

Thorlux-maakindustrie-Amhrma-Deventer-11122020-0019

Thorlux LED-verlichting voor de maakindustrie

 • Tot 95% energiebesparing
 • Minder armaturen nodig
 • Minder onderhoud
 • Lage exploitatiekosten

Thorlux draagt bij aan het behalen van de doelen met slimme LED-verlichting

240_2017_Wilmink_Valkenswaard_Solow_Xled_050

Wie meer wil besparen kiest voor SmartScan: het meeste flexibele lichtregelsysteem in zijn klasse. Met dit systeem kan het energieverbruik en de volledige operationele statusinformatie gemonitord worden voor zowel de standaard- als de noodverlichtingsarmaturen. De informatie is inzichtelijk via een webbased portal dat u overal op uw computer, laptop, tablet of smartphone kunt bekijken. Met een overzichtelijke gebruikersinterface heeft u een overzicht over uw energieverbruik, de prestaties en de operationele status van uw verlichtingsarmaturen. Het levert een verdere besparing op tot 95% van uw huidige energiekosten.

 • Altijd minimaal de juiste hoeveelheid licht op werkvlak aanwezig
 • Autonoom werkend lichtregelsysteem, geen schakelaars op de wand nodig
 • Per ruimte programmeerbaar op daglicht en aan- en afwezigheid
 • 100% detectie doordat alle armaturen zijn voorzien van een sensor
 • Draadloos koppelbaar, geen extra bekabeling nodig (230 V only)
 • Monitoring via gateway, incl. noodverlichtingsrapportage
 • Energiebesparing door individueel terugdimmen van lichtoutput per armatuur
Thorlux-armatuur-solow-led

Solow LED

De Solow LED is ontworpen om energie- en onderhoudskosten tot een minimum te beperken. De Solow LED is verkrijgbaar met breedstralende en diepstralende lichtverdeling, geschikt voor verlichting van industrie en utiliteit.

Lumenbereik: 18830 - 39540
Lichtprofielen: Breedstralend, Diepstralend
RA-waarde: > 80
Bekijk armatuur
thorlux-armatuur-a-line

A-Line

Het warmte- en vochtbestendige armatuur A-Line is bijzonder geschikt als fabrieksverlichting en in productieruimtes, groothandels en opslagruimtes. Het LED-armatuur is bestand tegen hoge omgevingstemperaturen tot 50 graden.

Lumenbereik: 6355 - 9065
RA-waarde: Niet van toepassing
Bekijk armatuur
Visio-armatuur-Thorlux

Visio

De Visio armaturen overtreffen de prestaties van hun voorgangers, de Solow LED en Solow XLED. De Visio armaturen zijn speciaal ontworpen om optimaal te kunnen presteren in diverse industriële omgevingen.

Bekijk armatuur
thorlux-armatuur-canolux-led

Canolux LED

De Canolux is ontworpen voor verlichting van voorpleinen van tankstations. Canolux LED staat garant voor energiezuinige verlichting die de veiligheid waarborgt. Het armatuur kan worden uitgeschakeld of gedimd als er niemand bij het tankstation is.

Lumenbereik: 15105 -
Lichtprofielen: Symmetrisch
RA-waarde: > 70
Bekijk armatuur
Thorlux-armatuur-kanby-pro

Kanby Pro

Opbouwarmatuur Kanby Pro is toepasbaar in onder meer industrie, retail, distributie, opslagruimtes en werkplaatsen. Het armatuur heeft een breed profiel. De stalen behuizing is ontworpen om het armatuur gevrijwaard te houden van stof en vuil.

Lumenbereik: 2190 - 6510
Lichtprofielen: Breedstralend, Diepstralend
RA-waarde: > 80
Bekijk armatuur
Thorlux-armatuur-realta

Realta

De Realta is als stijlvolle muurverlichting geschikt om ingangen en doorgangen van onder meer scholen, ziekenhuizen, bedrijfspanden en winkels aan te lichten. Het armatuur is ook toepasbaar voor mastbevestiging, voor verlichting van paden.

Lumenbereik: 1175 - 5635
Lichtprofielen: Diepstralend, Breedstralend
RA-waarde: > 70
Bekijk armatuur
Solow_XLED_Bosch_Scharnieren_header
BOSCH Scharnieren Doetinchem

BOSCH Scharnieren

Hoe creëren we in de productieruimte van BOSCH Scharnieren een egaal lichtbeeld voor precisiemetingen met een zo zuinig mogelijk armatuur? De oplossing: het Solow XLED-armatuur van Thorlux.

Bekijk case

Nieuwsgierig naar de juiste oplossing voor uw situatie?

Neem dan contact met ons op. Wij adviseren u graag!

Thorlux
Lichtoplossingen voor Industrie, Utiliteit en Kantoor
Thorlux