SmartScan - intelligent lichtregelsysteem

thorlux-smartscan-header

Slim, veilig en duurzaam

Goede verlichting is een voorwaarde om gezond en veilig te kunnen werken. Goed gedoseerd licht is onmisbaar in een productieproces en op kantoor. Als specialist in slimme verlichtingssystemen leveren wij onderhoudsvrije en energiezuinige oplossingen met een onderscheidende technologie. Met SmartScan, het meest flexibele lichtregelsysteem en voor monitoring van (nood)verlichting, zorgt u voor een optimale werkomgeving.

Wilt u weten wat SmartScan voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op
thorlux-smartscan-gezond-en-veilig-werken

Een gunstig Total Cost of Ownership

Iedere werkplek moet zodanig verlicht zijn, dat het licht zorgt voor optimale veiligheid en gezondheid van medewerkers. Door voor iedere ruimte een optimaal lichtplan te realiseren verhoogt u de productie en verlaagt u uw energie- en onderhoudskosten. Met onze lichtoplossingen voor industrie, utiliteit en kantoor kiest u voor de juiste Total Cost of Ownership.

thorlux- smartscan-phone-railway-maintenance-depot

Licht en Inzicht

SmartScan is een revolutionair draadloos lichtregelsysteem waarmee gebruikers het energieverbruik en de volledige operationele statusinformatie kunnen monitoren voor alle SmartScan standaard- en noodverlichtingsarmaturen. Met SmartScan verlaagt u niet alleen uw energieverbruik en CO₂-footprint, u bespaart jaarlijks tijd en geld door het overzichtelijke onderhoudsrapport. De informatie is inzichtelijk via een webbased portal dat u overal op uw computer, laptop, tablet of smartphone kunt bekijken.

Thorlux-smartscan-whitepaper-nl

Benieuwd wat het systeem voor u kan betekenen?

Download nu onze whitepaper of vraag een gesprek aan met één van onze adviseurs.

LED-verlichting levert een belangrijke bijdrage aan verlagen van het energieverbruik. Toepassen van intelligente verlichtingsoplossingen, zoals SmartScan, kan het energieverbruik verder reduceren. Met de lichtoplossingen van Thorlux voor industrie, utiliteit en kantoor kunt u tot 85% besparen op uw huidige energiekosten.

De voordelen van SmartScan
  • Altijd minimaal de juiste hoeveelheid licht op werkvlak aanwezig
  • Autonoom werkend lichtregelsysteem, geen schakelaars op de wand nodig
  • Per ruimte programmeerbaar op daglicht en aan- en afwezigheid
  • 100% detectie doordat alle armaturen zijn voorzien van een sensor
  • Draadloos koppelbaar, geen extra bekabeling nodig (230 V only)
  • Monitoring via gateway, incl. noodverlichtingsrapportage
  • Energiebesparing door individueel terugdimmen van lichtoutput per armatuur
Hoe het werkt

SmartScan gebruikt een draadloos Mesh netwerk. Groepen armaturen laten zich eenvoudig creëren en wijzigen. Armaturen zijn voorzien van een sensor. Als een SmartScan-armatuur beweging detecteert, gaan alle armaturen binnen de groep aan waardoor een egaal lichtbeeld en een prettige werkomgeving ontstaat. Armaturen zijn per ruimte programmeerbaar op daglicht en aan- en afwezigheid. Energiebesparing is mogelijk door de lichtoutput per armatuur terug te dimmen. Een werkfrequentie van 868 MHz zorgt voor een goed bereik.

Maak uw gebouw klaar voor de toekomst met flexibele SmartScan (nood)verlichting

thorlux-smartscan-totaaloplossing

Vanwege het draadloze Mesh netwerk zijn de SmartScan armaturen eenvoudig te installeren en van positie te veranderen. Zo kunt u uw verlichting behouden, ook als de indeling van uw kantoorgebouw of fabriekshal verandert. Bij verbouwingen, functiewijzigingen of uitbreiding kunnen armaturen verplaatst of bijgeplaatst worden zonder extra bekabeling. Bovendien zijn de instellingen van de bestaande armaturen eenvoudig aan te passen aan nieuwe eisen en wensen. U houdt uw gebouw makkelijk up-to-date. SmartScan armaturen zijn modulair opgebouwd waardoor de levensduur van de armaturen eenvoudig verlengd kan worden door een onderdeel te vervangen.

Investeer fiscaal voordelig in energiezuinige verlichting

Investeringen in energiezuinige LED-verlichting komen in aanmerking voor de Energie-investeringsaftrek (EIA), een fiscale regeling om investeringen in energiebesparende maatregelen aantrekkelijker te maken. Als u gebruikmaakt van de EIA dan combineert u voordeel met voordeel. U verlaagt de energiekosten en profiteert van belastingvoordeel omdat u investeert in duurzame middelen. Wij rekenen het voordeel graag voor u uit.

thorlux-smartscan-in-de-praktijk

SmartScan als totaaloplossing

Met SmartScan verlichting heeft u alle gegevens over uw verlichting in één overzicht. Het geeft u inzicht in de status en energieverbruik van alle verlichtingsarmaturen, op elk gewenst moment. Uw noodverlichtingsarmaturen zijn ook gemakkelijk toe te voegen waardoor u altijd een volledig overzicht heeft. Maar SmartScan voor noodverlichting biedt nog meer voordelen. Zo wordt onderhoud van uw noodverlichtingsarmaturen eenvoudig gemaakt door de gemakkelijk in te plannen testen op afstand.

Alles weten over de voordelen van SmartScan in combinatie met noodverlichting? Bezoek hiervoor de website van onze partner Famostar, ook onderdeel van de Thorpe Group.

Benieuwd wat SmartScan verlichting voor u kan betekenen?

Vraag een gratis demo aan!
Thorlux
Lichtoplossingen voor Industrie, Utiliteit en Kantoor
Thorlux