Waarom kiezen voor Thorlux?

Banner-over-Thorlux-fabriek

Wij geloven dat het kiezen voor slimme verlichting de eerste stap is naar duurzaam ondernemen. Met deze gedachte worden onze producten ontworpen, vervaardigd en in de markt gezet. Thorlux Lighting is onderdeel van de FW Thorpe Plc-groep en is vertegenwoordigt in verschillende landen waaronder Duitsland, Frankrijk en Nederland.

Banner-over-Thorlux-fabriek-UK

Techniek met 85 jaar ervaring

De ontwikkeling en productie van de Thorlux armaturen gebeurt met zorg en aandacht, vanuit onze geavanceerde productielocatie in het Verenigd Koninkrijk. In deze fabriek wordt het hele proces, van ontwerp tot productie, vormgegeven. We ontwikkelen hier zelfs onze eigen lensoptieken en ledboards. In de techniek van onze producten zit ruim 85 jaar ervaring verwerkt. Door de jaren heen is er een uitgebreid assortiment ontstaan van professionele verlichtings- en regelsystemen, inclusief energie-efficiënte oplossingen geschikt voor verschillende toepassingsgebieden. Wanneer u kiest voor Thorlux kunt u erop vertrouwen dat u kwalitatief hoogwaardige producten krijgt, met een lange levensduur die geproduceerd zijn door een organisatie die zich al sinds 1936 bezighoudt met de ontwikkeling en productie van verlichtingsarmaturen.

Bekijk assortiment

Onderscheidende visie op verlichting

Banner-over-Thorlux-LED-ontwikkeling

Bij Thorlux Lighting werken ruim 400 mensen dagelijks aan het realiseren van kwalitatieve en innovatieve armaturen. De afgelopen 20 jaar heeft onze organisatie zich gericht op hoogtechnologische producten, waaronder de ontwikkeling van het eerste energiebesparende lichtregelsysteem in het midden van de jaren negentig. Het doel van deze systemen is het besparen van energie en het kunnen creëren van een werkklimaat wat past bij de wensen van de gebruiker en bijdraagt aan het verhogen van de productiviteit.

Licht levert een grote bijdrage aan het prettig en productief kunnen functioneren. Een voorbeeld hiervan is ons lichtbeheersysteem SmartScan. Dit systeem heeft, in de categorie innovatie, een onderscheiding ontvangen van de Queens Award for enterprices; de meest prestigieuze business award in Engeland. SmartScan stelt gebruikers in staat om naast energieverbruik ook de volledige operationele statusinformatie van de armaturen te monitoren. Een intelligent systeem wat zorgt voor optimaal licht per ruimte van een gebouw.

LEER MEER OVER SMARTSCAN
Thorlux-bos

Onze bijdrage aan een duurzame leefomgeving

Wij zetten ons in om de milieu-impact van onze productieprocessen en onze producten tot een minimum te beperken. Maar zelfs met de meest verantwoorde aanpak kunnen we niet voorkomen dat er kooldioxide (CO₂) vrijkomt tijdens onze fabrieks- en verkoopactiviteiten en het gebruik van onze armaturen door klanten. In 2009 heeft Thorlux Lighting een ambitieus CO₂-compensatieplan opgesteld om deze emissies te helpen compenseren. Thorlux is eigenaar van 215 hectare grond waar sinds 2009 149.849 bomen zijn gepland. Als deze bomen volgroeid zijn compenseren zij samen 32.000 ton CO₂. Totaal heeft deze locatie ruimte voor 193.500 bomen, samen goed voor het compenseren van 41.700 ton CO₂, dat bost lekker bij!

Wilt u graag kennismaken met onze organisatie?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en u bent altijd op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van verlichting, onze producten en organisatie.
Thorlux
Lichtoplossingen voor Industrie, Utiliteit en Kantoor
Thorlux