Op weg naar een CO₂-neutrale toekomst

christian-v-C0FC_2psNLw-unsplash

In 2030 stoten we in Nederland bijna de helft (49%) minder broeikasgassen uit dan in 1990. In 2050 moet de uitstoot van broeikasgassen met 95% afgenomen zijn. Dat is de ambitie die de overheid heeft vastgelegd in het Klimaatakkoord. Internationaal zijn de doelstellingen nog groter. In 2030 moet Europa minstens 55% van haar CO₂-uitstoot hebben teruggedrongen. Daarbij is een belangrijke rol weggelegd voor de industrie.

DIRECT CONTACT
Thorlux-PD-Vastgoed-Aalsmeer-026

Een ambitie die vraagt om actie

De industrie is een belangrijk motorblok voor de transitie naar een duurzame en circulaire economie. In 2050 is de uitstoot van broeikasgassen in de industrie nagenoeg nul, staat in het Klimaatakkoord. Het realiseren van de doelen voor 2030 en 2050 vraagt om drastische veranderingen. Het verduurzamen van industrie, kantoor en utiliteit is de sleutel naar CO₂- en energieneutrale bedrijfsgebouwen. Wilt u ook stappen zetten op het gebied van een CO₂- neutrale bedrijfsvoering, maar weet u niet waar te beginnen? Download dan de whitepaper 'energiebesparingsplicht praktisch toegepast'. In dit whitepaper vindt u praktische handvatten voor het implementeren van energiebesparende maatregelen op het gebied van verlichting. Wist u dat de impact van verlichting op het milieu nagenoeg geheel voor rekening komt van de elektriciteit die nodig is om verlichting te laten branden? Uw energiebesparende maatregelen hebben direct impact op het ontlasten van het milieu.

Download whitepaper energiebesparingsplicht

Maatregelen die zich snel terugverdienen

Thorlux-PD-Vastgoed-Aalsmeer-01

Het Klimaatakkoord stimuleert ondernemers om CO2-beperkende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van vijf jaar. Dit zijn immers de meest kostenefficiënte en kostenbesparende maatregelen. De Wet Milieubeheer verplicht bedrijven die meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas per jaar gebruiken, om energiebesparende maatregelen te nemen die binnen vijf jaar terugverdiend kunnen worden. Een van de maatregelen is het vervangen van bijvoorbeeld tl-verlichting door energiezuinige LED-armaturen, waarmee het energieverbruik en de CO2-uitstoot dalen en het werkklimaat sterk verbetert.

Onze oplossing

Thorlux heeft een ruim assortiment armaturen dat is voorzien van de nieuwste LED-technologie. Wij leveren een optimale lichtoplossing, inclusief lichtregel- en (energie)monitoringssysteem. Onze oplossingen zijn onderhoudsvrij, energiezuinig en voorzien van onderscheidende technologie. Hierdoor wordt het mogelijk licht op de juiste plaats te brengen, faalkosten te verminderen en productiviteit te verhogen.

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over het overstappen naar een energiezuinige oplossing van Thorlux? Vraag dan hier uw gratis lichtplan aan.
Thorlux
Lichtoplossingen voor Industrie, Utiliteit en Kantoor
Thorlux