BOSCH Scharnieren Doetinchem

Bij BOSCH Scharnieren hebben we het Solow XLED-armatuur van Thorlux toegepast.

Solow_XLED_Bosch_Scharnieren_header

Solow XLED levert optimaal lichtbeeld voor precisiemetingen

Hoe creëren we in de productieruimte een egaal lichtbeeld voor precisiemetingen met een zo zuinig mogelijk armatuur? Huisinstallateur Elektro Service Doetinchem boog zich namens BOSCH Scharnieren over die vraag. De oplossing: het Solow XLED-armatuur van Thorlux.

Solow_XLED_Bosch_Scharnieren_1

Specialist in scharnieren

BOSCH Scharnieren uit Doetinchem is gespecialiseerd in scharnieren op maat. BOSCH Scharnieren geeft advies en ontwerpt en produceert klantspecifieke scharnieren voor tal van industriële toepassingen. Van eenvoudig tot complex, van stukwerk tot grote series.

Solow_XLED_Bosch_Scharnieren_meten

De essentiële rol van licht in het productieproces

“Onze scharnieren zijn bestemd voor veeleisende toepassingen, zoals de vliegtuigindustrie, railsector en medische apparatuur”, zegt Ulrich Hubald, General Manager van BOSCH Scharnieren. “Scharnieren moeten soms tot op de enkele honderdste millimeter nauwkeurig zijn. Om die nauwkeurigheid te garanderen moeten wij tijdens het productieproces veel meten. We hebben in onze productielocatie veel licht nodig om dat goed te kunnen doen.”

Verschillende opties vergeleken

De oude TL-buizen voldeden niet meer. Hubald: “Niet overal hadden we een egaal lichtbeeld en qua energieverbruik was het ook niet optimaal. Daarnaast hingen de TL-buizen op verschillende hoogten en dat gaf een rommelig beeld. Met onze vaste installateur Elektro Service Doetinchem zijn we op zoek gegaan naar alternatieven en hebben we verschillende opties met elkaar vergeleken.”

Solow_XLED_Bosch_Scharnieren_2

Enorme lichtopbrengst

Het Solow XLED-armatuur van Thorlux kwam als beste naar voren. “De Solow XLED onderscheidt zich op een aantal punten”, zegt Hubald. “Allereerst heeft het armatuur een enorme lichtopbrengst. De armaturen hangen op 5,5 meter hoogte en de werkhoogte waarop collega’s meten is 80 centimeter. Een lichtberekening van Thorlux wees uit dat we op die hoogte een lichtsterkte van 500 Lux nodig hebben. Op basis van dat advies hebben we eerst een proef gedaan met een aantal Solow XLED-armaturen en op die manier vastgesteld dat dat de hoeveelheid licht is die we nodig hebben om goed te kunnen meten.”

MEER OVER SOLOW XLED
Solow_XLED_Bosch_Scharnieren_3

Prettig lichtbeeld

Hubald gaat ervan uit dat de nieuwe verlichting bijdraagt aan het verlagen van de faalkosten. Daarnaast hebben de Solow XLED-armaturen nog een belangrijk voordeel. “We hebben een aantal LED-armaturen van verschillende leveranciers met elkaar vergeleken. Collega’s gaven aan dat andere armaturen onaangenaam waren voor de ogen. Bij de Solow XLED-armaturen is dat niet het geval. Deze armaturen zorgen voor een egaal, prettig lichtbeeld en zijn niet verblindend.”

Bestand tegen hoge omgevingstemperaturen

Nog een reden om te kiezen voor de Solow XLED is omdat het armatuur bestand is tegen hoge omgevingstemperaturen tot 65 graden. “Als het op de werkvloer achttien graden is, dan is het in onze productieruimte onder het dak warmer dan veertig graden”, zegt Hubald. “Een van de eisen was dan ook dat de verlichting bestand moet zijn tegen hoge omgevingstemperaturen en dat is bij de Solow XLED het geval.”

Solow_XLED_Bosch_Scharnieren_4

Minder armaturen nodig

BOSCH Scharnieren heeft nu minder armaturen nodig om de productieruimte, met een oppervlak van 2000 m2, te verlichten. “We hadden 90 TL-buizen en nu kunnen we toe met 68 Solow XLED-armaturen. Door de overstap naar LED daalt het energieverbruik en besparen we, in combinatie met de lange levensduur, op de exploitatiekosten.”

Samenwerking met de installateur

Solow_XLED_Bosch_Scharnieren_5

Elektro Service Doetinchem is de huisinstallateur van BOSCH Scharnieren. Installateur Sander Reijers kijkt terug op een prettige samenwerking met Thorlux. “Wij werken al langer samen met Thorlux. Het bedrijf onderscheidt zich door de kwaliteit van de armaturen en de wil om je echt te ondersteunen."

"Wat mij bijvoorbeeld in positieve zin opvalt, is dat ze ook op locatie langskomen om de situatie op te nemen. In combinatie met de kennis die zij hebben van verlichting, leidt dat tot een eindresultaat waarmee de opdrachtgever zeer tevreden is. Daarnaast kenmerkt de Solow XLED zich door installatiegemak, wat voor ons als installateur natuurlijk een groot voordeel is.”

BOSCH Scharnieren

Voltastraat 84
7006 RW Doetinchem
Nederland

info@boschscharnieren.com
+31 (0)314 369 988

Ulrich Hubald, General Manager

"De Solow XLED-armaturen zorgen voor een egaal, prettig lichtbeeld en zijn bestand tegen hoge omgevingstemperaturen."

Heeft u een vraag?
Wij staan u graag te woord.

bram-dieltjens

Bram Dieltjens
Accountmanager
b.dieltjens@thorlux-nederland.nl
06 50 69 76 03

Thorlux
Lichtoplossingen voor Industrie, Utiliteit en Kantoor
Thorlux