Heijs Food Products BV, Hoogeveen

Om aan strenge wet- en regelgeving binnen de food-industrie te kunnen voldoen, hebben wij in samenwerking met producenten en leveranciers binnen de food-industrie het A-Line armatuur ontwikkeld.

Thorlux-case-heijs-food-group-2

A-Line armatuur

Bij Heijs Food Products hebben wij in de productieruimte het A-Line armatuur van Thorlux toegepast.

MEER OVER A-LINE
Thorlux-case-heijs-food-group-5

Achtergrond

Heijs Food Products (HFP), sinds 1997 onderdeel van de Heijs Groep, produceert kip- en filetproducten en “high end” food products voor de foodindustrie.

HFP heeft een leidende rol in de markt voor tailor-made, merk- en klantspecifieke kipproducten die hun afzet vinden bij afnemers over de hele wereld. In partnership met afnemers ontwikkelt HFP innovatieve producten voor de stijgende vraag naar verantwoorde vleesproducten.

Thorlux-case-heijs-food-group-4

De uitdaging

In de productiehal van HFP worden (kip-)filetproducten en high end food producten geproduceerd. Om een optimale kwaliteit op onze producten te kunnen garanderen, is het belangrijke dat er wordt gewerkt in een veilige, (hygiënisch)-schone en goed verlichte werkomgeving, weet Hoofd TD bij Heijs Food Products BV.

“Door de lichtintensiteit op de werkvloer omhoog te brengen kunnen wij de visuele handelingen nog preciezer uitvoeren waardoor wij een nog beter product kunnen leveren. De verlichting moest wel bestand zijn tegen extreme schoonmaakmiddelen en voldoen aan strenge (hygiënische) wet- en regelgeving”

"In eerste instantie hadden wij gekozen voor een armatuur van een derde partij, die helaas niet aan onze verwachtingen kon voldoen", vertelt hij. “Al kort na de installatie merkten wij met schoonmaken dat in het armatuur water verscheen en dat de behuizing begon af te brokkelen. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een alternatieve oplossing met een bewezen kwaliteit, die we vonden in het Thorlux A-Line LED armatuur.”

De oplossing

Thorlux-case-heijs-food-group-3

Aan de verlichting bij Heijs Food Products werden specifieke eisen gesteld in samenhang met de wet- en regelgeving binnen de foodindustrie.

“In de productie moest de lichtintensiteit opgeschaald worden van 300Lux naar 500Lux, om een nog betere controle uit te kunnen voeren tijdens het productieproces. Daarbij moet de verlichting bestand zijn tegen (extreem)- chemisch reinigen. Uitdagingen die wij met het A-Line armatuur goed aankunnen."

Heijs Food Products B.V.

Parmentierstraat 12-18
7903 TP Hoogeveen
Nederland

0528 280 840

Hoofd TD

“Door de verhoogde lichtintensiteit stelt Thorlux Nederland ons met het A-line led armatuur in staat om ons productieproces nog preciezer uit te kunnen voeren en door te kiezen voor een acryl kap kunnen wij de werkomgeving grondig reinigen wat zorgt voor een hygiënisch schone werkplek.”

Heeft u een vraag?
Wij staan u graag te woord.

bram-dieltjens

Bram Dieltjens
Accountmanager
b.dieltjens@thorlux-nederland.nl
06 50 69 76 03

Thorlux
Lichtoplossingen voor Industrie, Utiliteit en Kantoor
Thorlux